Frank Deboosere kondigt aan: “Heel hoge temperaturen volgende week”
Frank Deboosere kondigt aan: “Heel hoge temperaturen volgende week”
Foto: Photonews

Volgende nacht wordt het droog en komen er brede opklaringen. De minima schommelen van rond het vriespunt tot 3 à 4 graden. Vanaf het weekend krijgen we zonnig en warmer weer, en dat blijft ook volgende week het geval.

“Zaterdag blijft het droog, met al flink wat zonneschijn. We gaan naar 14 of 15 graden. Na een heldere nacht van zaterdag op zondag, krijgen we zondag volop de zon te zien. Dat bij temperaturen van 16 tot 20 graden. Het is de eerste keer dit jaar dat we die 20 graden zullen halen, en dat is het begin van een trend. Heel volgende week zitten we met heel hoge temperaturen, van toch zo’n 5 graden boven het langjarig gemiddelde”, zegt Frank Deboosere op Radio 2.

“Maandag is er een even een dipje als er in de loop van de namiddag wat wolken komen met misschien een spatje regen, maar ook dan gaan we richting 19 of 20 graden. Dinsdag komt een nieuw hogedrukgebied langs, waardoor we dinsdag, woensdag en donderdag veel zon zullen krijgen. De temperaturen liggen tussen 17 en 20 graden. Ook vrijdag halen we 20 en lokaal zelfs 22 graden. De lente is dus begonnen.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.