Koen Wauters en Freek Braeckman presenteren samen ‘De Ronde tegen Corona’: “We doen dit voor alle Flandriens in Vlaanderen”
Koen Wauters en Freek Braeckman presenteren samen ‘De Ronde tegen Corona’: “We doen dit voor alle Flandriens in Vlaanderen”
Foto: Medialaan/Instagram

Ook al wordt de Ronde van Vlaanderen niet gefietst dit jaar, ze wordt wel gevlogen. VTM zendt zondag ‘De Ronde tegen Corona’ uit, waarbij een helikopter heel Vlaanderen zal afspeuren naar warme boodschappen.

Qmusic-dj Vincent Fierens vliegt mee met de helikopter, Koen Wauters en Freek Braeckman leiden alles in goede banen vanop de grond. "Vanuit de studio waaruit de voorbije weken 'Blijf in uw kot' werd opgenomen zullen Freek en ik het programma presenteren", zegt Koen Wauters in Het Laatste Nieuws. "Netjes van op de grond dus. We gaan heel veel warme onbekende Vlamingen virtueel in ons kot trekken, maar tegelijk kunnen we natuurlijk niet om dé Ronde heen en dus bellen we zeker ook met een aantal wielergoden. Een ideale combinatie dus."

"We merkten dat dronebeelden aan het eind van het 'VTM Nieuws' heel veel hebben losgemaakt", vertelt Freek op zijn beurt. "Kleine gezinnetjes deden mee, maar ook grote bedrijven. Bij mij zorgde het steeds voor een krop-in-de-keelmoment. De dag van de Ronde is eigenlijk de officieuze Vlaamse feestdag, het lijkt ons dus een prima idee om die feestdag en al die warme boodschappen te combineren. Want vandaag zijn er veel Flandriens in Vlaanderen. Heel veel. De zorgverleners, de postbodes, de winkeliers, de boeren, de leerkrachten, de transporteurs, en zo veel anderen, iedereen die dit land draaiende houdt. Die Flandriens, voor hen willen we dit doen."

Het belooft een lange uitzending te worden met mooie beelden, maar in tegenstelling tot bij de koers wordt dit keer geen enkele provincie overgeslagen. "Deze crisis is iets wat deze generatie nog nooit heeft meegemaakt", zegt Wauters. "En samenhorigheid helpt ons om erdoor te komen. In Limburg missen ze vrienden en familie even hard als in West-Vlaanderen, zulke beelden zorgen ervoor dat we beseffen dat we allemaal in hetzelfde schuitje zitten. We kunnen maar beter positief tegenover deze situatie staan, want ik vrees dat we de gevolgen nog lang zullen meedragen."

Meer nieuws

Meer nieuws

.