VTM

Heel bijzonder hoe ‘Familie’-actrice Jasmijn Van Hoof zich thuis bezighoudt: “Het is echt plezant”

bron: Primo
door: Redactie
Afbeelding bron: Medialaan
Jasmijn Van Hoof heeft de coronapandemie vanaf de eerste dag heel serieus genomen. "Ik blijf echt binnen", zegt ze in Primo. De Familie-actrice maakt van de gelegenheid gebruik om Spaans te leren.

“Ik wil in deze tijden – dat we gedwongen thuis moeten blijven – ’s avonds, als ik ga slapen, toch het gevoel hebben dat ik in de loop van de dag iets nuttigs heb gedaan, dat ik mijn dag niet verkwist heb. In die optiek heb ik mijn Spaans weer opgepikt. Een paar jaar geleden ben ik door Zuid-Amerika gaan trekken. In die aanloop van die reis heb ik een jaartje Spaanse les gevolgd. Net genoeg om ginds mijn plan te kunnen trekken. En dat lukte vrij behoorlijk. Maar een taal moet je echt onderhouden, dat merk ik nu wel”, zegt Jasmijn Van Hoof in Primo.

“Mijn cursus van vroeger ligt hier nog wel ergens in een kast, maar ik leer nu Spaans via een app. Je kan die gewoon gratis downloaden. Ik heb me voorgenomen om dat elke voormiddag een kwartiertje te doen, maar ik merk dat het altijd langer is want het is echt plezant.”