Ex-lid van ‘Get Ready!’ Koen Bruggemans erg aangedaan na zware tegenslag: “Ik ben in shock”

bron: Dag Allemaal
door: Redactie
Afbeelding bron: Instagram
Eind vorig jaar stopte Koen Bruggemans bij Get Ready! om zijn droom na te jagen: een carrière in de luchtvaart. Door de coronacrisis krijgt hij pas in 2021 een vast contract bij Brussels Airlines. Een flinke streep door zijn rekening. “Mijn droom is uiteengespat”, vertelt Koen emotioneel in Dag Allemaal. Hij zit nu werkloos thuis.

“Ik stond bij wijze van spreken al met één been in het vliegtuig toen het coronavirus uitbrak”, zucht Koen Bruggemans. Hij was tot voor kort fulltime aan de slag als leerkracht en nam afscheid van Get Ready! om zich om te scholen tot steward. “Ik heb net een opleiding van drie maanden afgerond en mocht vanaf april als cabin-crewlid aan de slag bij Brussels Airlines. Maar nu ligt alles stil. Ik ben er een week niet goed van geweest.”

“Op het einde van onze opleiding kregen we te horen dat we nog niet meteen een vast contract zouden krijgen. Pas ten vroegste in de lente van 2021, weet ik nu. Gelukkig hebben we wel onze wings-ceremonie gehad. Dan krijg je vleugeltjes opgesteld.” Maar echt de lucht ingaan zal niet voor meteen zijn. “Want de luchtvaartsector ligt plat en mijn proefvluchten zijn afgelast. Dit is echt het worstcasescenario.”

Tijdelijk terugkeren naar Get Ready! is voor Koen ook geen optie. “De optredens liggen stil. In maart heb ik trouwens mooi afscheid genomen op een evenement met fans waar ik symbolisch de fakkel heb doorgegeven aan Dimitri. Voor mij is dat hoofdstuk afgesloten. Er is wel één lichtpuntje: misschien kan ik tot aan de zomervakantie nog bijspringen in de school waar ik tot vorig jaar werkte. Maar dan moeten de scholen ook eerst opstarten.”

De coronacrisis blokkeert hem dus volledig. “Ik voel me verweesd, ik ben in shock", aldus Koen in Dag Allemaal. "Ik kan ook niet gaan solliciteren hé. En ik zit al enkele maanden zonder inkomen, want tijdens mijn opleiding tot steward werd ik niet betaald. Ik zal wel recht hebben op een uitkering, maar ik zie op tegen het gedoe met de paperassen. Gelukkig hebben ze me bij Brussels Airlines gezegd dat ik bij de eersten ben die ze gaan bellen zodra ze weer mensen nodig hebben.”