Van corona herstellende Walter Grootaers ergert zich rot: “Dat kan er bij mij niet in, dat is totaal onverantwoord!”
Van corona herstellende Walter Grootaers ergert zich rot: “Dat kan er bij mij niet in, dat is totaal onverantwoord!”
Foto: Photonews

Het coronavirus heeft Walter Grootaers lelijk te pakken gehad. Hij kreeg er nog een longontsteking bij en lag meerdere dagen op intensieve. Momenteel herstelt hij thuis langzaam verder.

“Voorlopig slaap ik nog wel in de logeerkamer en moet ik afstand houden van mijn gezin, maar het is toch al een hele verbetering. Af en toe kan ik zelfs als een buitenkomen met de hond”, vertelt Walter Grootaers in Dag Allemaal.

Kort nadat Walter de diagnose kreeg, werd een reeks van noodmaatregelen ingevoerd. In zijn ziekenhuisbed las hij tot zijn verbazing over de lockdownparty’s. “Ik kom zelf graag onder de mensen, maar dat fenomeen vond ik toch heel vreemd. In het begin speelde er allicht nog een stuk onwetendheid mee. Maar dat er een week later nog cafés waren die stiekem de deuren openden, dat kan er bij mij niet in. Dat is gewoon totaal onverantwoord!”

De coronacrisis brengt ook iets positiefs mee: de solidariteit in Vlaanderen is hartverwarmend. Walter ervaart dit zelf ook. “Onze buren gaan boodschappen doen voor ons. Geweldig, toch! Wat ik ook fantastisch vind, is de individuele creativiteit die nu bij de mensen boven komt. Op internet zie je dezer dagen veel knappe en geestige dingen passeren met als doel de medemens even wat afleiding te bieden. Als artiest kan ik dat alleen maar toejuichen.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.