Prins William wil terug ambulancepiloot worden in strijd tegen coronavirus
Prins William wil terug ambulancepiloot worden in strijd tegen coronavirus
Foto: Photonews

Kroonprins William wil weer ambulancepiloot worden. Zo wil hij zijn steentje bijdragen in deze coronacrisis. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Prins William zou aan intimi gezegd hebben dat hij opnieuw de cockpit van een ambulancehelikopter wil inkruipen, en liet dat bij een recent bezoek aan de Britse noodcentrale ook verstaan. “Ik mis die vitale levensreddende rol”, zei hij toen. De hertog van Cambridge vloog tussen 2015 en 2017 al met een ambulancehelikopter.

“William is enorm aan het overwegen om terug in die rol te stappen tijdens de huidige pandemie. Hij weet dat het hele land zijn steentje bijdraagt en hij wil helpen”, zegt een bron aan de Britse krant The Sun. “Het is ingewikkeld. Hij legde het werk net neer om zich te focussen op de koninklijke rol die hem toebedeeld werd. En die rol is nu nog belangrijker geworden omdat Charles ziek geworden is.”

Tracy Pidgeon, telefoniste in de noodcentrale, vertelde hoe druk de hulpdiensten het hadden toen William en Kate er op werkbezoek waren. “Ik zei dat we allemaal hard werkten. En hij zei dat hij de heli miste, dat hij aan de frontlinie wilde staan.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.