Actrice Leah Thys doet geen fijne vaststelling nu ze thuis zit door coronacrisis: “Daar vrees ik nu toch wel echt voor”
Actrice Leah Thys doet geen fijne vaststelling nu ze thuis zit door coronacrisis: “Daar vrees ik nu toch wel echt voor”
Foto: VRT/Thuis

Hoe brengt ‘Thuis’-actrice Leah Thys haar dagen door in deze lockdownperiode? Dag Allemaal ging het haar vragen, en kwam te weten dat de actrice zich stilaan zorgen begint te maken over haar telefoonrekening.

“Ik verveel me een beetje, maar voor de rest is alles oké met mij”, zegt Leah Thys, alias Marianne uit ‘Thuis’, in Dag Allemaal. “Ik doe mijn boodschappen zelf, maar zet wel een mondmasker op. Zo eentje uit de bouw. Mijn man is hartpatiënt en net 87 geworden, en ik wil toch een beetje voorzichtig zijn. Ik was ook heel vaak mijn handen en in mijn handtas zit standaard een ontsmettende gel.”

“Voor de rest lees ik vooral veel boeken waar ik eerder niet aan toekwam. En ik heb een nieuw katje. Als ik mijn twee katten samen zie spelen, is mijn dag goed. Dat is beter dan televisie kijken. Gisteren heb ik ook nog geaperitiefd met mijn buren. Op veilige afstand natuurlijk, ieder aan zijn kant van de tuinmuur. Ik ben speciaal op een trapladder gekropen om het glas te kunnen heffen.”

“Ik vrees alleen een beetje voor mijn telefoonrekening, ik bel heel wat af dezer dagen met collega’s, vrienden en familie. Ik heb een nicht die in het ziekenhuis ligt omdat ze pas geopereerd is aan keelkanker, en zij mag nu geen bezoek ontvangen.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.