VTM

Zo beleeft ‘Familie’-acteur Ray Verhaeghe zijn gedwongen isolement door coronavirus: “Ik voel mij nog eenzamer dan vroeger”

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Dag Allemaal informeerde bij Familie-ouderdomsdeken Ray Verhaeghe (94) hoe hij omgaat met zijn gedwongen isolement door het coronavirus. “Ik voel mij soms nog eenzamer dan vroeger”, vertelt hij.

“Voor mij verandert er buiten het wegvallen van de opnames van Familie niet zoveel”, zegt Ray Verhaeghe, die in Familie Albert vertolkt, in Dag Allemaal. “Sinds het overlijden van mijn vrouw zestien jaar geleden woon ik alleen. Mijn dagen zien er nu eigenlijk uit zoals anders: ik lees, luister naar muziek, doe de nodige huishoudelijke taken. Koken, wassen, strijken, en ook een beetje kuisen want mijn poetsvrouw zit in quarantaine. En voor de rest een beetje opletten, hé.”

“Ik heb schitterende buren die voor mij boodschappen doen. Ze hebben dat zelf voorgesteld: de eerste ochtend van de lockdown kreeg ik al vier of vijf telefoontjes van mensen die voor mij naar de winkel wilden gaan. Omdat ik de hele dag binnen moet blijven, voel ik me soms wel nog eenzamer dan vroeger. Anderzijds sla ik nu al eens vlugger een praatje met mensen die hier voorbij wandelen.”

“In mijn living hangt een spreuk van Bond Zonder Naam: ‘Stilte is laten zijn wat is.’ Een mooie gedachte, al hoeft het ook geen maanden meer te duren”, aldus Ray.