Karen Damen kan haar tranen niet meer bedwingen in ‘Liefde Voor Muziek’
PMN
Karen Damen kan haar tranen niet meer bedwingen in ‘Liefde Voor Muziek’
Foto: Medialaan

Vanavond het is zover. Dan start er weer een nieuw seizoen van ‘Liefde Voor Muziek.’

Het wordt een seizoen met alleen maar kleppers die deelnemen. Eén van hen is Karen Damen. Samen met André Hazes, Regi Penxten, Gene Thomas, Sean Dhondt, Peter Van Laet van Mama's Jasje en Tom Dice en Kato Callebaut van The Starlings trok ze naar een luxueuze villa in Spanje om elkaars nummers te coveren. De opnames dateren uiteraard van voor de coronacrisis.

“Het was echt een fantastische reis", blikt Karen Damen terug in Het Laatste Nieuws. "Ik was vertrokken met een dubbel gevoel, omdat ik nog nooit zo lang was weggeweest van man en kind, maar na die week in Spanje keerde ik ook met een dubbel gevoel terug. Het was zo fijn dat ik na afloop toch even in een zwart gat viel en moest afkicken. Dat gevoel heerste bij de hele groep, het was moeilijk om toe te geven dat het back to reality was."

Wondermooi
Er werden drie nummers van K3 gecoverd en drie uit het repertoire van Karen. "Voor het eerste seizoen (in 2015, red.) werd ik ook gevraagd, maar toen vond ik het niet correct om zonder de andere meisjes van K3 te gaan. Deze keer had ik naast de nummers van K3 ook een eigen album uit, dat is toch een ander gevoel."

“Ik vond de versie van Sean Dhondt van mijn eigen song 'Mona Lisa' perfect bij mij passen qua stijl, maar ook 'Alle kleuren' door Gene Thomas vond ik fantastisch. En dan was er natuurlijk nog de wonderschone versie van het K3-nummer 'Liefdeskapitein', dat Tom en Kato speelden. Het was zo echt, zo gemeend. Ik kon mijn tranen niet bedwingen. Ik heb er nog steeds geen woorden voor."

Meer nieuws

Meer nieuws

.