Overleden Johny Voners stuurde nog bericht naar Koen Crucke dat je zo bij de keel grijpt

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Johny Voners verloor de strijd tegen kanker. De acteur had veel vrienden in de Vlaamse showbizz. Er zijn dan ook heel wat bekende mensen erg geraakt door zijn overlijden.

Eén van hen is Koen Crucke. Die werkte vorige zomer nog samen met Johny voor de musical ‘La cage aux folles’. “Johny was zo’n groot talent, hij kon zoveel meer dan wat hij in ‘De Kampioenen’ mocht tonen”, vertelt Koen in Dag Allemaal.

“Toen ik het nieuws hoorde, kwam dat als een hamerslag op mijn kop. Ik had het verwacht, maar ergens ook níet. Veertien dagen geleden heb ik hem nog een berichtje gestuurd om te vragen hoe het was en om hem veel sterkte en beterschap toe te wensen.” 

"Ik denk dat het niet meer nodig zal zijn"
“Hij antwoordde toen: ‘Danke Koen, maar ik denk dat het niet meer nodig zal zijn.’ Toen wist ik dat er iets grondig fout zat. Hij wou niemand meer zien, hij was te fier om zijn aftakeling te tonen.”

“Deze zomer kwam Johny een paar keer naar mijn appartement in De Haan om ‘La cage aux folles’ voor te bereiden’, zegt Koen. “Hij was heel onzeker omdat hij nog nooit musical gedaan had. Ik zei:‘Johny, je hebt als jonge artiest cabaret gedaan en gedanst en gezongen, je doet schitterende dingen met die liedjes van Aznavour, natúúrlijk kan je dit aan!’ Maar hij was heel bang dat hij zijn teksten en danspasjes niet ging onthouden. Zijn geheugen had te lijden onder de chemo, maar dat wist ik toen nog niet."