‘Thuis’-actrice Daphne Paelinck en haar partner krijgen een zware klap te verwerken
‘Thuis’-actrice Daphne Paelinck en haar partner krijgen een zware klap te verwerken
Foto: VRT/Thuis

Vrijdag dook Daphne Paelinck als ‘bitch’ Christine na zeven maanden weer op in ‘Thuis’ als het lief van Adil. Jammer genoeg liggen de opnames van de soap voorlopig stil, maar dat is nog niet de zwaarste klap voor de actrice.

“Ik ben technisch werkloos”, zegt Daphne Paelinck in Het Laatste Nieuws. “Ik keek enorm uit naar mijn comeback als Christine in ‘Thuis’, want er lag een mooie verhaallijn voor me klaar. Maar wanneer gaan we de rest opnemen? Niet alleen liggen de tv-opnamen stil, ik moest ook de deuren van ons pop-uptheater in Antwerpen sluiten.”

Een harde klap voor Daphne en haar partner Randall, die nu twee opties hebben. “Ofwel doen we de boeken dicht, ofwel gaan we vechten om dit financieel te overleven. We gaan voor het tweede, maar dat is niet simpel. De overheid biedt veel beroepen steunmaatregelen, maar wij vissen daar als vzw overal achter het net”, aldus de actrice.

“Onze hoge maandelijkse kosten lopen door, terwijl we nul euro inkomsten hebben. We worden op geen enkele manier gesubsidieerd. Vandaar dat we op onze website www.deproefkonijnen.be een crowdfunding hebben gestart. Ik hoop op de sympathie en gulheid van veel theaterliefhebbers. En dat we de draad snel weer kunnen oppikken.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.