VTM

Dany Verstraeten kan het amper vatten: “De vijand zit in ons huis, dit is ongezien”

bron: Dag Allemaal
door: Redactie
Afbeelding bron: Medialaan
Meer dan ooit zoeken we in deze barre periode een houvast in de nieuwsankers. Eén van onze bakens van vertrouwen dezer dagen is VTM Nieuwsanker Dany Verstraeten. Thuiswerken zit er voor hem niet in. In Dag Allemaal vertelt Dany dat hij een crisis als deze nooit eerder heeft meegemaakt.

Dany Verstraeten verslaat al decennialang de ene crisis na de andere vanuit de ‘VTM Nieuws’-studio, maar hij heeft op de nieuwsdienst nooit eerder iets meegemaakt dat qua impact in de buurt komt van de coronacrisis.

“Ik dacht nochtans dat ik het in m’n lange carrière zo stilaan allemaal had gezien. Maar dit slaat alles. We hebben natuurlijk al grote crisissen meegemaakt, denk maar aan 9/11 of de aanslagen in eigen land. Maar dat zijn rampen die zich buitenshuis afspelen. Er is altijd nog wat afstand, zeg maar. Nu zit de vijand letterlijk ín ons huis. En op de werkplaats. Dat maakt het ongezien”, zegt Dany in Dag Allemaal.

“Net zoals de manier waarop onze hele samenleving in enkele dagen tijd radicaal veranderd is. En wij ondergaan het gewoon mee met onze kijkers. Veel dichterbij kan nieuws niet komen. ’t Maakt onze opdracht er niet eenvoudiger op. Het is een evenwichtsoefening: we mogen de waarheid niet verhullen, maar tegelijk moeten we niet nodeloos aan paniekzaaierij gaan doen.”

Dichter dan dit kan nieuws moeilijk komen, als nieuwanker afstand bewaren wordt dan een hele uitdaging. “Ik deel de ongerustheid van velen. Bij elk steekje of pijntje vrees ik ook dat ik het zitten heb. Maar gelukkig is er voorlopig nog niemand uit m’n directe omgeving besmet. Als dat zou gebeuren, dan wordt het natuurlijk heel moeilijk om dit allemaal koel te becommentariëren”, aldus Dany.