Kathleen Aerts getuigt over coronacrisis vanuit Zuid-Afrika: “Het wc-papier raakt hier ook op, maar dit is nog veel erger”
Kathleen Aerts getuigt over coronacrisis vanuit Zuid-Afrika: “Het wc-papier raakt hier ook op, maar dit is nog veel erger”
Foto: Instagram

Ex-K3’tje Kathleen Aerts woont met haar gezin al een hele tijd in Zuid-Afrika. Ook daar komen er nu strengere maatregelen om de verspreiding van het corona virus af te remmen, dat vertelt ze op Radio 2.

"We zitten in hetzelfde schuitje", zegt Katleen Aerts op Radio 2. "Gelukkig zijn we allemaal nog in goede gezondheid, ook ons mama. Ik wil eerst en vooral toch alle mensen in Vlaanderen bedanken die het beste van zichzelf geven: de verzorgers, schoonmakers, de winkeliers. Echt fantastisch! Ook jullie wil ik graag bedanken, want jullie zorgen toch maar voor entertainment, dat mag ook eens gezegd worden! Als je op een afstand zit, valt dat positieve toch echt op!"

Kathleen vertelt dat er in Zuid-Afrika al langer preventieve maatregelen gelden. "Het virus heeft zich sterker verspreid de voorbije dagen. Er zijn nu zo'n 800 besmettingen, wat op zich niet zo heel veel is, zeker in dit grote land. De eerste maatregelen werden hier trouwens al twéé maanden geleden genomen. Ik kwam terug uit België en mijn temperatuur werd op de luchthaven gecontroleerd. De scholen zijn hier ook al twee weken dicht. Echt allemaal preventief."

"Het wc-papier geraakt hier ook op, maar het is hier precies erger met andere dingen. Wij kunnen de komende drie weken géén alcohol meer kopen... In onze gated community zitten we veilig, maar ook hier wordt toch gevraagd om vanaf middernacht niet meer bij de buren op bezoek te gaan. Je hond uitlaten mag wel, maar alleen met het gezin, niet met anderen. Fitness gaat ook dicht, tennis zal wel nog mogen. Het heeft wel voordeel om hier te wonen, de kinderen mogen nog buiten spelen. Als je op een flatje woont is het toch anders, zo opgesloten."

Meer nieuws

Meer nieuws

.