Sean Dhondt lijdt al sinds zijn veertiende aan erg vervelend lichamelijk probleem: “Na de diagnose stond mijn wereld op zijn kop”
Sean Dhondt lijdt al sinds zijn veertiende aan erg vervelend lichamelijk probleem: “Na de diagnose stond mijn wereld op zijn kop”
Foto: Medialaan

Sean Dhondt leeft al sinds zijn veertiende met tinnitus, waardoor hij een onophoudelijke pieptoon waarneemt. Hij is sindsdien naar eigen zeggen maniakaal oordoppen beginnen dragen. De zanger vertelt erover in Flair.

“Ik leef intussen al meer dan de helft van mijn leven met tinnitus. De eerste uren, dagen, weken en maanden na de diagnose was ik angstig en stond mijn wereld even op zijn kop, maar vandaag ondervind ik geen nadelen meer. Ik voel me wel machteloos dat ik anderen niet beter kan bijstaan”, vertelt Sean Dhondt in Flair.

“Mijn tinnitus is een kwelduiveltje, maar eentje met wie ik intussen bevriend ben. Het is een soort van metgezel geworden. Zoals in elke relatie vloeken we weleens op elkaar, om vervolgens te verzoenen en samen door het leven te gaan. Dat kwelduiveltje is er gekomen door mijn enorme passie en liefde voor muziek, door 24/7 in deze wereld ondergedompeld te zijn. Misschien niet op de slimste manier, maar ik kan de klok niet terugdraaien en maak het allerbeste van de situatie.”

“Toch blijf ik hopen op een medische doorbraak”, gaat Sean verder. “Niet zozeer voor mezelf, maar voor alle mensen met tinnitus die de afgelopen jaren mijn pad kruisten, die nog dagelijks strijden om het een plekje te geven. Voor mij is het al lang geen dagelijkse strijd meer. Maar erover vertellen is een verantwoordelijkheid die ik met veel plezier op mijn schouders neem. Dat is ook de reden waarom ik graag het ambassadeurschap van De Tuut van Tegenwoordig op mij wilde nemen, om zo kennis te verspreiden.”

Sean heeft ook nog een boodschap voor iedereen. “Blijf vooral naar concerten gaan en van muziek genieten, maar doe het op een verstandige manier. Draag gehoorbescherming en gun je oren af en toe de nodige rust. Van tijd tot tijd verdienen we een adempauze, en dat geldt voor onze oren al zeker!”

Meer nieuws

Meer nieuws

.