'Thuis'-producer Hans Roggen geeft stand van zaken nu opnames stilgelegd zijn
PMN
'Thuis'-producer Hans Roggen geeft stand van zaken nu opnames stilgelegd zijn
Foto: Eén

Tijdens het kijken naar ‘Thuis’ ontsnappen we toch nog even aan de coronacrisis. Door de coronamaatregelen liggen de opnames van ‘Thuis’ momenteel stil. Hans Roggen, producer van de immens populaire soap, vertelt aan Showbizz24 wat er ondertussen achter de schermen gebeurt.

“Op dit ogenblik is het zo dat niemand weet wanneer de maatregelen die nu genomen zijn, versoepelen of afgelopen zullen zijn. Wij wachten net als iedereen op dat moment om dan terug volle bak in gang te schieten. Dan gaan we pas weten wat de echte impact is op de afleveringen en de opnames die we nog moeten maken.”

“Als er nieuwe scenario’s geschreven zijn, zullen onze mensen daar al mee aan de slag gaan om de nodige voorbereidingen te treffen en zo klaar als mogelijk te zijn wanneer we terug van start kunnen gaan. Dan pas kunnen we een uitspraak doen over wat het gevolg zal zijn voor uitzendingen en opnames.”

“Achter de schermen blijven heel wat dingen gewoon doorlopen: ons schrijfteam is gewoon aan het werk, de montage en sonorisatie zijn goed bezig om alles wat al opgenomen is klaar te maken voor antenne. Momenteel kan ‘Thuis’ nog afleveringen uitzenden tot 17 april.”

Of alle acteurs op dat ogenblik ook klaar zijn om er terug in te vliegen is nog maar de vraag. Hans Roggen zegt hierover: “Wanneer alles terug opstart zullen ook alle activiteiten van de acteurs terug opstarten. Op dat ogenblik zullen we ook naar hun beschikbaarheid moeten vragen. Alle projecten in de culturele sector zijn momenteel opgeschort en daar zal ook veel inhaalwerk moeten gebeuren.”

“Wanneer alles opnieuw van start gaat, zal het voor iedereen zeer druk worden. Niet alleen voor tv-makers maar iedereen zal een inhaalbeweging moeten maken.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.