Koen Crucke tikt echtgenoot op de vingers: “Verdomme, gedraag je eens als een man van in de zeventig!”
Koen Crucke tikt echtgenoot op de vingers: “Verdomme, gedraag je eens als een man van in de zeventig!”
Foto: Photonews

Het allergrootste geluk van Koen Crucke is de dag dat hij zijn echtgenoot Jan ontmoette, meer dan vijftig jaar geleden. De twee zijn nog altijd heel gelukkig samen, maar in Primo vertelt Koen dat er zoals bij zovele koppels weleens woorden vallen.

Koen Crucke geeft zichzelf als geluksscore een 8 op 10. “Een 10 op 10, dat kan helemaal niet. Wie loopt er nu constant gelukkig? Dat is om zot te worden! Ik zou kunnen acteren dat ik altijd dolgelukkig ben. En dat doe ik soms. Als Jan en ik woorden hebben gehad, dan laat ik dat aan de buitenwereld niet zien hoor.”

“We zijn 24 op 24, 7 op 7 bij elkaar. Natuurlijk gebeurt het dat wij woorden hebben! Vooral als we in de auto zitten. Ik vind namelijk altijd dat Jan veel te snel rijdt. Hij denkt nog altijd dat hij 20 jaar is. Jan neemt zijn stuur steevast vanonder vast, je kent dat wel, zoals ’n jonge gast. Dan zeg ik: ‘Verdomme, hou je stuur goed vast. Zoals het hoort voor een man van in de zeventig!”, lacht Koen.

“En hij vindt dat ik als een echte vrouw rijd”, zegt Koen verontwaardigd. “Maar ik rij gewoon heel voorzichtig. Dat is zowat het enige moment waarop wij woorden hebben, Jan en ik. Maar we zitten natuurlijk wel veel in de auto hé, we zijn veel onderweg. ‘Koen bijt op uw tong en zwijg’, denk ik dan bij mezelf. Maar dat kan ik dan niet. Ik zou ‘m echter geen seconde meer willen missen, mijne Jan.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.