‘Thuis’-actrice Lauren Müller spreekt over drastische carrièreswitch

bron: Story
door: Redactie
Afbeelding bron: VRT/Thuis
Thilly is één van de populairste personages in ‘Thuis’. Haar vertolkster Lauren Müller heeft naast acteren echter nog een andere passie. Ze onthult haar ambitieuze plannen in Story.

Thilly is in Thuis al aan haar derde comeback toe. Omdat het personage komt en gaat, heeft Lauren Müller de flexibiliteit om ook nog andere dingen te doen. Zo helpt ze haar moeder ook als patissier in haar bak-atelier. En dat is wel verrassend.

“Mijn ouders hebben altijd een bakkerij gehad, en tijdens de weekends en vakanties moest ik vaak helpen. Vroeger was dat dik tegen mijn zin, want dat betekende vroeg opstaan. Ook als ik was uitgeweest met vriendinnen. Maar na het overlijden van mijn vader, zes jaar geleden, zocht mijn moeder iemand voor de patisserie. Ik heb toen spontaan besloten om dat mee op te vangen, omdat ik niet wilde dat de traditie van het bakken verloren zou gaan binnen onze familie. Want voor zover ik weet, ben ik al de vijfde generatie. En intussen is het een echte passie geworden”, vertelt Lauren in Story.

Van vaders kant stroomt er Duits bloed door Laurens aderen. “Ik heb familie in de buurt van Keulen, dus daar ga ik een paar keer per jaar naartoe. Mijn uitspraak van het Duits is behoorlijk goed, dus ik spreek weleens spotjes in voor Duitstalig België. Maar sinds het overlijden van mijn vader spreek ik toch minder vaak Duits, en dus ben ik nu volop mijn woordenschat aan het bijschaven. Collega’s dromen van Hollywood, ik van Duitsland.”

“Tot mijn drie jaar heb ik daar gewoond en ik heb altijd het gevoel gehad dat ik moet terugkeren. Is het niet om te acteren, dan om een kleine bakkerij te openen. Maar ik heb hier in België natuurlijk wel mijn leven opgebouwd. Mocht ik alleen zijn, dan was ik al weg.”