Sally-Jane Van Horenbeeck maakt zich grote zorgen: “Dit wordt nog een bloedbad”
Sally-Jane Van Horenbeeck maakt zich grote zorgen: “Dit wordt nog een bloedbad”
Foto: VRT/Thuis

De coronacrisis zou wel eens het genadeschot kunnen zijn voor de horeca. Toch blijft Sally-Jane Van Horenbeeck, die in Antwerpen het Thaise restaurant SiamSally uitbaat, strijdvaardig. “Ook deze tegenslag zullen we wel weer overwinnen”, zegt ze in Primo.

In de aanpak van het coronavirus hebben onze beleidsmakers strenge maatregelen genomen. Zo werden onder meer cafés en restaurants voor onbepaalde tijd gesloten. Restaurantuitbaatster Sally-Jane Van Horenbeeck hoopt dat de overheid dit compenseert. “Als de landbouwers een vergoeding krijgen na een droge zomer, vind ik dat wie in de horeca dag en nacht zijn botten afdraait, eveneens gecompenseerd moet worden”, zegt Sally-Jane in Primo.

“Ik ben ervan overtuigd dat wanneer restaurantuitbaters niét gesteund worden en zodra het ergste van de coronacrisis achter de rug is, drie vierde van cafés en restaurants de boeken moeten neerleggen. Want wie een café of een restaurant uitbaat, heeft doorgaans geen grote financiële buffer. Wij zijn geen multinationals, hé.”

De voormalige 'Thuis'-actrice is zich er evenwel van bewust dat ook andere sectoren worden getroffen. “Uiteraard is dit niet enkel voor de horeca het geval, maar geldt dit ook voor andere sectoren. Ook de culturele sector had het al een tijd niet makkelijk. Maar het coronavirus is hier de spreekwoordelijke druppel. Dit mondt uit in een sociaal bloedbad.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.