Dochter van Johny Voners reageert voor het eerst op overlijden van haar vader: “Hij had veel pijn"
Dochter van Johny Voners reageert voor het eerst op overlijden van haar vader: “Hij had veel pijn"
Foto: Photonews

in Het Nieuwsblad vertelt Els Hoebrechts openhartig over het overlijden van haar vader, acteur Johny Voners. Hij stierf dinsdag op 74-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Johny zou volgens zijn dochter niet helemaal tevreden geweest zijn over zijn carrière. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Volgens zijn dochter Els minimaliseerde Johny Voners zijn talent. “Hij zei: ’Wat heb ik gedaan? Ja, ik ben een acteur. Maar ik heb niets gecreëerd. ‘F.C. De Kampioenen’, dat is bekend. Ik alleen, ik stel niets voor.’ Hij was niet helemaal tevreden over z’n carrière. Hij vond dat z’n muziek niet genoeg aandacht kreeg en hij had gehoopt dat hij sneller rollen had kunnen doen zoals in ‘Amigo’s’. Dat hij Xavier was, heeft alles beperkt. Alleen op z’n zangtalent was hij zelf trots.”

Els vertelt in Het Nieuwsblad ook dat de acteur op het einde veel pijn had. “Toch verbeet hij dat. Bij het theaterstuk ‘La cage aux folles’ kon hij op een bepaald moment de danspassen niet meer combineren met zingen. ‘Dit kan niet langer’, zeiden we hem. Dat kon hij moeilijk aanvaarden. Want de dag dat hij niet meer op het podium zou staan, zou hij opgeven. Soms denk ik dat al het werken z’n lichaam heeft verzwakt. Dat hij zichzelf heeft vermoeid en het proces heeft versneld. Maar hij haalde veel mentale steun uit z’n werk. Anders ging hij zich thuis toch te pletter piekeren.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.