Het wordt wel heel koud de komende dagen: Dit staat ons te wachten
Het wordt wel heel koud de komende dagen: Dit staat ons te wachten
Foto: Pixabay

“Vanavond en vannacht is het nog altijd betrokken en kan het hier en daar nog wat licht regenen. In de Hoge Venen kan dat zelfs wat sneeuw zijn. Tegen de ochtend zou het droog worden in Vlaanderen, met in het noorden ook enkele opklaringen. En dat bij minima rond 3 graden”, vertelt weerman Frank Duboccage voor Het Laatste Nieuws. De komende dagen blijft het zonnig, maar ’s nachts gaat het stevig vriezen.

“Zaterdag start op veel plaatsen grijs, met in het oosten eventueel nog wat neerslag. Al snel wordt het overal droog, en vanaf het noorden gaat het ook opklaren en krijgen we meer en meer de zon te zien. Echt warm wordt het morgen niet, met maxima rond 7 of 8 graden”

“Vanaf zondag breekt een langere zonnige periode toe, maar er staat een schrale wind uit oostelijke richting. Dat bij temperaturen overdag van om en bij de 9 graden, maar vooral ’s nachts kan het goed afkoelen. In Vlaanderen gaan we lichte vorst hebben, van -2 tot -4 graden. In de Ardennen kan er op sommige plaatsen zelfs matige vorst zijn en dat bij minima tot -7 graden.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.