Stan Van Samang heeft het moeilijk: “De geboorte van mijn zoon heeft er emotioneel diep ingehakt, ik mis mijn vrienden”

Stan Van Samang heeft vorige week een nieuwe single op ons losgelaten: River Of Life. In ‘Backseat Boys’ van MNM vertelde Stan waarom het 2,5 jaar heeft geduurd om een nieuw nummer uit te brengen.

“Ik ben 2,5 jaar geleden papa geworden en dat was net iets ingrijpender dan ik had verwacht, in alle eerlijkheid”, vertelt Stan Van Samang tegen Wanne van de ochtendshow op MNM. “Dan moeten er dingen aan de kant geschoven worden. In ons geval: alles. Er waren gezondheidsproblemen enzo, en dan is het soms moeilijk om ’s ochtends op te staan en creatief uit de hoek te komen. Sterker nog, dat is het soms gewoon moeilijk om uit de hoek te komen of om ’s ochtends op te staan. Ik heb een welgevulde theatertournee achter de rug. Dat was héérlijk. En dan denken mensen vaak: ‘Hij brengt geen muziek uit, hij zit thuis op zijn lui gat.’ Maar dat is dus niet, ik was met andere dingen bezig.”

De zanger had het over de keerzijde van het vaderschap. “Ik heb niet veel vrije tijd meer. En ik zei vroeger altijd: ik vind dat niet erg. Maar dat is veranderd, ik vind dat wel erg. Ik mis mijn vrienden. De geboorte van mijn zoon heeft er emotioneel echt ingehakt bij mij, heel erg heftig. Plots was het leven niet meer vrijblijvend. Instant was ik papa, en instant moest ik er alles aan doen opdat mijn kind een mooi leven zou hebben. Die druk was ongelooflijk. Dat wezen had vanaf het moment dat hij op de wereld werd gezet twee mensen waar hij volledig van afhankelijk is, en ik vond dat heel zwaar.”

“We hebben al wel wat watertjes doorzwommen met Lenny"; zegt Stan ook nog. "We zijn er al mee in therapie moeten gaan vanaf hij één jaar was. Daarvoor moesten er heel veel dingen aan de kant gezet worden, waardoor ons sociaal leven echt wel serieuze krakjes gekregen heeft. Mijn vrienden, die mis ik heel erg.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.