Johny Voners had nog één bijzondere laatste wens: “Maar z'n toestand is heel snel achteruit gegaan”

bron: HLN
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
In ‘Vandaag’ vertelde An Swartenbroekx woensdagavond dat de overleden Johny Voners nog één laatste wens had. “We hebben er alles aan gedaan om z’n laatste wens in vervulling te laten gaan: met het hele gezin naar Kaapstad reizen. Helaas is dat niet meer gelukt”, vertelt ze.

Johny Voners stierf dinsdag op 74-jarige leeftijd aan huidkanker. An Swartenbroekx en haar man Guido praatten in ‘Vandaag’ op Eén over de moeilijke laatste weken van Johny. “We waren de laatste maand echt heel close”, vertelt Guido. “Johny en z’n vrouw Annemie hadden nood aan onze aanwezigheid. We hebben hem heel snel achteruit zien gaan.”

Johny had voor z’n overlijden nog één grote droom: voor z’n 75ste verjaardag met het hele gezin naar Kaapstad reizen. “Ze zijn een heel jaar met de voorbereidingen bezig geweest”, vertelt An. “Toen hij begin februari te horen kreeg dat de kanker uitgezaaid was in z’n hersenen vielen de plannen in het water. Toch zetten we alles op alles om hem daar nog te krijgen. Annemie is een ontzettend straffe madam. We vonden zelfs een veel te duur privéjet om hem te vervoeren. Maar z’n toestand is dan toch heel snel achteruit gegaan. De ziekte heeft elke dag een stukje Johny afgenomen. En door de coronacrisis konden we het reisplan definitief schrappen.” De kinderen van Annemie verblijven op dit moment wel in Kaapstad. “Zij waren al naar ginder vertrokken”, zegt An. “Da’s extra pijnlijk, want ze hebben nog geen afscheid kunnen nemen.”