Prinses Beatrice krijgt zware tegenslag te verwerken, en dat heeft allemaal te maken met het coronavirus
Prinses Beatrice krijgt zware tegenslag te verwerken, en dat heeft allemaal te maken met het coronavirus
Foto: Photonews

Het huwelijk van de Britse prinses Beatrice en haar verloofde Edoardo Mapelli Mozzi gaat niet door op 29 mei. Een woordvoerder van Buckingham Palace heeft laten weten dat het huwelijk vanwege de coronacrisis wordt uitgesteld. Dat bericht Het Laatste Nieuws.

“Prinses Beatrice en meneer Mapelli Mozzi keken er erg naar uit om te trouwen, maar zijn zich er net zozeer van bewust dat ze risico’s in de huidige situatie moeten vermijden”, aldus de woordvoerder. “Ze zijn vooral voorzichtig met het advies van de overheid als het gaat om het welzijn van oudere familieleden en grote groepen mensen. Daarom gaat de geplande receptie op Buckingham Palace niet door.”

Dat door de bruiloft van Beatrice een streep wordt getrokken, is geen grote verrassing. Onder andere vanwege de gezondheid en leeftijd van prins Philip (98) en zijn echtgenote koningin Elizabeth (93), en omdat veel van Edoardo’s familieleden uit de zwaar getroffen Italiaanse regio Lombardije komen.

Het koppel zou op zoek zijn naar een alternatief en mogelijk op 29 mei nog wel een feestje in een intieme kring geven. Volgens een ingewijde wordt het huwelijk verplaatst naar volgend jaar.

Meer nieuws

Meer nieuws

.