Viv Van Dingenen heeft fantastisch nieuws te melden na kankerdiagnose
Viv Van Dingenen heeft fantastisch nieuws te melden na kankerdiagnose
Foto: Photonews

Viv Van Dingenen is vanaf zondag te zien in de nieuwe reeks ‘GR5’. Enkele jaren geleden kreeg de actrice te horen dat ze kanker heeft. Daarover heeft ze nu goed nieuws.

Viv Van Dingenen (54) ziet u vanaf zondag na lange tijd eindelijk weer op tv, in de nieuwe reeks ‘GR5’. Voorzichtig durft ze te zeggen dat ze haar kanker overwonnen heeft. “Alles gaat prima met mij”, zegt ze in Dag Allemaal. “Ik vind het wel een beetje gevaarlijk om de woorden ‘helemaal genezen’ in de mond te nemen. Bij kanker kan je tenslotte nooit met zekerheid zeggen dat je er vanaf bent. Maar het ziet er op dit moment allemaal uitstekend uit.”

Drie jaar geleden kreeg Viv het pijnlijke verdict: eierstok- en baarmoederkanker. In ‘Van Gils & Gasten’ getuigde ze over haar ziekte. “Ik was een beetje voorbereid”, vertelde ze. “Mijn gynaecologe had erop aangedrongen dat ik mijn man zou meebrengen naar de consultatie. Ik wist dus dat ik geen goed nieuws zou krijgen. Al dacht ik dat het borstkanker zou zijn. Want daar was namelijk onderzoek naar gebeurd. Het was dus wel schrikken dat het ‘daar beneden’ zat.”

“Ik ben blij dat ik me door die moeilijke periode geworsteld heb”, zegt Viv in Dag Allemaal. “Het deed ook enorm deugd dat ik zoveel steun kreeg van collega-acteurs.” Elk uur krijgen acht Belgen te horen dat ze kanker hebben. “Dat beest moet aangepakt en vernietigd worden. Er worden grote stappen voorwaarts gezet, maar we zijn er nog lang niet.”

“Wat ik prachtig vind: de leerlingen van Heilige Familie in Sint-Niklaas, waar mijn dochter oud-leerling is en ik in de schoolraad zat, zamelden geld in voor een stichting die bezig is met innovatief kankeronderzoek. Die research is zó belangrijk om de ziekte de wereld uit te helpen.” Viv staat tegenwoordig toch anders in het leven sinds ze dat ‘beest’ heeft overwonnen. “Ik genoot sowieso al van elke goede dag, maar ik ben toch meer in het hier en het nu beginnen leven. Al een tijdje, in feite.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.