Bart De Pauw met de grond gelijk gemaakt: “Wat een pijnlijke afgang”
Bart De Pauw met de grond gelijk gemaakt: “Wat een pijnlijke afgang”
Foto: Photonews

In Dag Allemaal laat tv-criticus Jules Hanot niets heel van de ‘comeback’ van Bart De Pauw. Hij noemt het sketchprogramma ‘Influencers’ ronduit de grootste ontgoocheling uit zijn kijkersbestaan.

In Dag Allemaal schrijft mediawatcher Jules Hanot hoe hij, als fan van het eerste uur, al weken reikhalzend uitkeek naar ‘Influencers’, de eerste tv-comeback van Bart De Pauw. “Het werd de grootste ontgoocheling uit mijn lange kijkersbestaan en het is me een raadsel waarom iemand die Vlaanderen zoveel fijne programma’s heeft geschonken zijn talent aan zo’n ondermaats vehikel wil verspillen. Een pijnlijke afgang en een totaal overbodige smet op een fantastische carrière die 35 jaar geleden begon”, is de criticus snoeihard in zijn recensie.

“‘Influencers’ is een wraakroepend vehikel waarin groteske karikaturen in ongrappige sketches op debiele wijze de draak steken met zelfverklaarde social-mediatrendsetters. Dat Bart De Pauw slechts één van de makers is, kan maar gedeeltelijk als verzachtende omstandigheid worden ingeroepen. Hij schreef mee de scenario’s, regisseerde enkele afleveringen en zijn productiehuis Koeken Troef! draagt de eindverantwoordelijkheid. Omdat ik na de eerste aflevering mijn ogen en oren amper kon geloven, bekeek ik meteen de hele reeks. Het werd niet beter.”

“Van het als spraakmakend aangekondigde ‘Influencers’ bleef niet meer over dan een enerverende parade van potsierlijke typetjes die enkel platte kolder te bieden hadden. Met als absolute uitschieter ene Debsy. Een brabbelende Brasschaatse del/ travestie die voor zo’n een onpeilbaar dieptepunt zorgde, dat ‘volksverhe ende’ programma’s als ‘Love en Temptation Island’ plots toonbeelden van goede smaak leken.”

“Wellicht behoor ik niet tot de doelgroep en misschien begrijp ik er niets van, maar voor mij was ‘Influencers’ beter nooit uitgezonden. Dan had ik me nu niet intriest gevoeld bij de gedachte dat het slechtste programma in jaren mede gemaakt werd door een van de beste vaderlandse tv-makers ooit”, besluit Hanot.

Meer nieuws

Meer nieuws

.