Prinses Elisabeth moet school in Wales dan toch verlaten: “Dit brengt onze studenten in gevaar”

bron: HLN/De Telegraaf
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Prinses Elisabeth komt dan toch terug naar België. Het Atlantic College in Wales, waar de 18-jarige troonopvolgster momenteel een opleiding volgt, heeft buitenlandse studenten gevraagd om naar hun thuisland terug te keren omwille van de coronapandemie. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Vorige week vrijdag werd bekend dat de school strenge maatregelen nam in verband met het coronavirus. Zo mochten leerlingen die naar huis zouden gaan niet meer terugkomen. Dat was een probleem voor de tweedejaars, die binnenkort eindexamens moeten afleggen. Prinses Elisabeth behoort tot deze studenten. Het leek er dus aanvankelijk op dat Elisabeth niet zou terugkeren naar België.

Ondertussen stuurde het Atlantic College in Wales echter een brief naar de ouders van haar studenten, met de mededeling dat de Britse gezondheidszorg overspoeld zal worden door patiënten met het coronavirus. “Dit brengt studenten die op de campus blijven in gevaar als ze medische zorg nodig hebben”, luidt het in de brief. “Als één leerling symptomen vertoont, moet die twee weken in quarantaine en bij uitbreiding wellicht alle studenten in het internaat”, schreef de school aan ouders.

Het Atlantic College stelde de ouders dinsdag gerust dat “de kansen van de studenten niet in gevaar zijn”. De jongeren zullen de lessen online kunnen volgen. Wanneer Elisabeth naar België reist, is niet bekend. Het Koninklijk Paleis heeft laten weten dat de prinses momenteel nog altijd in Wales verblijft.