Overlijden van Johny Voners is heel zware klap voor Koen Crucke: “Toen hij mij dit veertien dagen geleden zei, wist is dat het niet meer goed zou komen”

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Dinsdag overleed acteur Johny Voners op 74-jarige leeftijd. Hij leed aan kanker. Het verlies van Voners raakt Koen Crucke diep.

“Ik heb het net vernomen”, zegt Koen Crucke met krop in de keel. “Ik ben de laatste die samen met hem gerepeteerd heeft voor een stuk.” Johny zou normaal gezien normaal gezien samen met Koen op het podium van ‘La Cage Aux Folles’ hebben gestaan. “Maar hij heeft dat uiteindelijk moeten afzeggen omdat hij problemen had met zijn gezondheid. Ik vond het toen al vreselijk toen ik dat bericht kreeg. Ik merkte ook al wel dat hij problemen had met zijn functioneren. Hij was een paar keer bij mij thuis komen repeteren… Hij drukte me op het hart dat hij mij niet in de steek wilde laten, dat hij me niet wilde laten vallen. Maar toen ik hoorde dat hij kanker had wist ik dat er iets serieus mis was.”

“Ik keek er naar uit om met hem samen te werken, maar toen ik hem veertien dagen geleden een berichtje stuurde met de vraag hoe het was, had hij me al toevertrouwd dat het niet goed ging, en dat hij geen goede afloop zou kennen. Een zware klap. Ik wist dus dat het niet meer goed zou komen, maar ik wist niet hoe snel het zou gaan.”

“Het is een groot theater en televisieman die we kwijt zijn. Bovendien was hij ook een uitstekende zanger! Hij had alle niveau om te scoren, maar eens die ziekte je pakt, dan moet je afhaken… Hij was ook een goede man, altijd vriendelijk. Dat komt volledig uit mijn hart! Ik hoop gewoon dat we deze dagen - nu ook met het coronavirus - geen slecht nieuws meer moeten ontvangen.”