Radiopresentator Sam De Bruyn: “Als je ziet wat die mensen doen, dan heb ik gefaald”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Sam De Bruyn zit sinds zondagochtend in quarantaine. Hij is immers in contact gekomen met iemand die het coronavirus heeft. Het is niet meteen een gezellige situatie voor Sam.

Ondanks de quarantaine kan je Sam De Bruyn toch nog elke ochtend horen bij Qmusic. Hij presenteert van hem bij thuis. Door het tekort aan testkits weet Sam niet zeker dat hij het coronavirus heeft. "Ik snap heel goed dat mensen getest willen worden, maar het is erg belangrijk dat we die schaarse hoeveelheid tests houden voor wie ze het hardst nodig heeft. Voor mijn eigen gemoedsrust ga ik geen test eisen”, verklaart Sam in Het Laatste Nieuws.

“Door mijn job volg ik uiteraard voortdurend de actualiteit. We hebben bijvoorbeeld viroloog Marc Van Ranst in de studio gehad en zijn boodschap was niet mis te verstaan."

Gefaald
En toch kwamen er nog lockdownparties. "Ik had het gevoel dat ik had gefaald, want wij wisten hoe ernstig het was en hadden dat proberen duidelijk te maken, maar die boodschap was niet zo heel goed aangekomen. Dus dan ben ik ook op sociale media even gaan zeggen van: 'Hallo, wat zijn we aan het doen?' Die sociale controle kan vervelend zijn, maar we moeten nu even streng zijn voor elkaar."

Doorbijten
"Er zijn veel positieve kanten aan gewoon thuis zijn en aan de verveling. Ik hoop dat mensen die rust ervaren en beseffen dat het soms ook goed is om wat tijd met het gezin of je lief door te brengen. Het is niet alléén maar miserie, maar we moeten ze wel tegengaan. Je moet nu even op je kin kloppen. Niet leuk, maar dat is het voor niemand. Gewoon doorbijten, dit gaat ook over."