Niels Destadsbader doet emotionele oproep naar aanleiding van coronacrisis: “Ik wil niet dat mijn omaatje zich eenzaam begint te voelen”
Niels Destadsbader doet emotionele oproep naar aanleiding van coronacrisis: “Ik wil niet dat mijn omaatje zich eenzaam begint te voelen”
Foto: Medialaan

Niels Destadsbader heeft op sociale media een emotionele oproep gedaan naar aanleiding van de coronacrisis. De zanger vertelt dat ook zijn oma in het rusthuis zit zonder bezoek, en hij richt zich specifiek tot de jongeren.

“Ik heb een omaatje van 89, en dit zit op dit moment in het rusthuis. Daar zit ze eigenlijk al een hele tijd, alleen zit ze daar nu zonder bezoek. Geen familie, geen vriendin, geen kinderen of kleinkinderen die haar bezoeken, want dat mag natuurlijk niet. En dat allemaal door het coronavirus. Ik vind dat echt niet plezant", begint Niels Destadsbader zijn boodschap op sociale media. 

"Ik heb geen goesting dat mijn mémé zich eenzaam gaat beginnen voelen, dus ik wil dat dat snel terug beter wordt. En niet alleen voor mijn oma, maar ook voor al die andere oudere mensen, zwakkere mensen, die ons, jonge mensen, nu nodig hebben. Wij moeten ervoor zorgen dat dat coronavirus zo snel mogelijk verdwijnt. En dat kan alleen maar door ons verstand te gebruiken, en als het kan, zoveel mogelijk thuis te blijven”, gaat de zanger verder.

“Ook als je eraan denkt om met een paar vrienden ergens bij iemand af te spreken om een pintje te drinken: dat is nergens voor nodig, doe dat niet. We kunnen later nog genoeg pintjes drinken. Maar eerst moet dat coronavirus eruit. Wij als jonge mensen moeten onze taak serieus nemen, en moeten dat gewoon doen. Moet je jezelf een hele dag opsluiten? Je kunt gerust eens gaan wandelen, of gaan fietsen. Maar doe dat niet in groep, doe ook dat alstublieft alleen."

"Laat ons hopen dat het dan snel allemaal voorbij mag zijn. Dat mijn omaatje terug bezoek krijgt, maar vooral ook dat al die zieke mensen terug gezond mogen worden en dat er absoluut geen mensen aan doodgaan. Komaan hé jongens, ik ga ook mijn best doen, beloofd", besluit de zanger.

Meer nieuws

Meer nieuws

.