Greet Rouffaer over haar rol in ‘Thuis’: “Dat heb ik nooit eerder meegemaakt”
Greet Rouffaer over haar rol in ‘Thuis’: “Dat heb ik nooit eerder meegemaakt”
Foto: VRT/Thuis

Greet Rouffaer geniet van haar rol als ‘bitch’ in Thuis. “Ik heb al wel wat harde tantes en vreemde vogels vertolkt. Maar zo onuitstaanbaar als Reinhilde in ‘Thuis’, dat heb ik niet eerder meegemaakt”, zegt de actrice in Dag Allemaal.

Reinhilde was al niet de lieveling van de ‘Thuis’-kijkers, maar nu ze niet kan verkroppen dat haar favoriete escort Dries ermee kapt, gaan de poppen aan het dansen. Van de commentaar van de kijkers trekt Greet zich niks aan. De actrice geniet ten volle van haar eerste grote tv-rol sinds het einde van ‘Wittekerke’, zo’n 13 jaar geleden. Ondertussen staat Greet al bijna een jaar op de set van ‘Thuis’.

“In het theater heb ik al een paar harde tantes gespeeld”, zegt Greet in Dag Allemaal. “En vreemde vogels, zoals binnenkort in het theaterstuk ‘Kierewiet’. Maar Reinhilde is mijn eerste rol als bitch. Ik heb de sympathieke Nellie uit ‘Wittekerke’ altijd met heel veel liefde gespeeld, maar Reinhilde is extreem anders en daarom juist zo interessant. Waarom doet die vrouw zo? Ik ben zo blij dat ik deze rol heb aangenomen. Dit is mijn lang leven!”, klinkt het enthousiast.

Dat er op sociale media giftig wordt gereageerd op Reinhilde, neemt ze erbij. “Ik lees niet alles, maar lig er hoe dan ook niet van wakker. Dat ze haar een bitch noemen, beschouw ik zelfs als een compliment. Het wil zeggen dat ze mij geloofwaardig vinden. Zolang ze míj maar geen bitch vinden”, lacht Greet.

Meer nieuws

Meer nieuws

.