Coronavirus heeft gevolgen voor prinses Elisabeth: Filip en Mathilde staan voor zeer moeilijke beslissing
Coronavirus heeft gevolgen voor prinses Elisabeth: Filip en Mathilde staan voor zeer moeilijke beslissing
Foto: Photonews

Het Atlantic College in Wales, waar prinses Elisabeth naar school gaat, heeft strenge maatregelen aangekondigd in verband met de verspreiding van het coronavirus. Het Nieuwsblad meldt dat koning Filip en koningin Mathilde daardoor voor een moeilijke beslissing staan in verband met de studies van hun dochter. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Eén van de maatregelen die de school treft is dat leerlingen die nu of in de paasvakantie naar huis gaan, niet meer mogen terugkomen. Alle eerstejaars werden ondertussen naar huis gestuurd om het risico voor de tweedejaars die binnenkort eindexamen moeten doen, te beperken. Zij krijgen voor de rest van het schooljaar digitaal onderwijs. Prinses Elisabeth behoort tot de studenten die binnenkort hun opleiding afronden.

Als ouders hun kinderen liever naar huis laten terugkeren, zegt de school die keuze te respecteren en digitaal onderwijs aan te bieden. Koning Filip en koningin Mathilde staan dus voor een moeilijke beslissing, want in dat geval mag Elisabeth dit schooljaar niet meer terugkeren naar Wales voor de lessen en wellicht ook niet voor haar examens.

Meer nieuws

Meer nieuws

.