Kate Middleton neemt drastisch besluit over haar kinderen: “Ik kamp nu al met zoveel schuldgevoel”
Kate Middleton neemt drastisch besluit over haar kinderen: “Ik kamp nu al met zoveel schuldgevoel”
Foto: Photonews

De Britse Prins William en zijn echtgenote Kate Middleton hebben een officieel bezoek aan Ierland afgewerkt. Daar vertelde Kate tijdens een gesprek met andere jonge moeders dat ze kampt met twijfels en schuldgevoelens tegenover haar kinderen George (6), Charlotte en Louis (bijna 2). Dat schrijft TV Familie.

“Soms lees ik in de Britse media dat ik een ‘supermama’ ben”, zei Kate Middleton. “Maar dat ben ik helemaal niet. Integendeel! Ik heb vaak het gevoel dat ik er een boeltje van maak. Nee, ik ben net zo’n ploetermoeder als 90% van de jonge mama’s.”

Kate geeft toe dat ook zij vaak twijfelt of ze het wel goed doet. “Ik ga soms óók kapot van onzekerheid. Dan lig ik ’s nachts te tobben of ik het wel goed deed. Had ik George geen extra standje moeten geven omdat hij ondeugend was? Was ik net niet streng genoeg? Dat soort dingen gaat constant door mijn hoofd.”

Ook voelt Kate zich soms machteloos. “Als je ’s morgens wakker wordt, naar de kinderkamer gaat en je ziet je zoontje of dochtertje gloeien van de koorts, huilen van de pijn... Dan voel je de grond onder je wegzinken. Ik sla dan vaak tilt. Moet ik mijn kind nu warme thee of koud water geven? Extra induffelen of net zonder lakentjes laten slapen? Echt, je voelt je zo’n kluns op dat moment!”

Kate Middleton vertelde in het gesprek ook dat ze liever geen hulp inschakelt van een nanny. “Ik ben de mama van mijn kinderen. Ik wil hen zelf opvoeden. Soms kan het niet anders dan een oppas te gebruiken, maar ik doe dat bij voorkeur zo weinig mogelijk. Ik kamp nu al met zoveel schuldgevoel”, zei de hertogin van Cambridge.

Meer nieuws

Meer nieuws

.