Qmusic-presentator Sam De Bruyn kan zijn ogen niet geloven: “Ik ben in shock”
Qmusic-presentator Sam De Bruyn kan zijn ogen niet geloven: “Ik ben in shock”
Foto: Instagram

Sinds vrijdag middernacht zijn alle cafés en restaurants dicht door de corona-maatregelen. Vrijdag werd er op sociale media nog een oproep gedaan om ’s avonds massaal een (voorlopig) laatste keer op café of restaurant te gaan. Die oproep kon op weinig begrip rekenen bij Sam De Bruyn. De Qmusic-presentator deelde een gepeperde boodschap op sociale media. Dat schrijft de Showbizzsite.

"Lieve vrienden. Ik ben een beetje in shock. We hebben onze job niet goed gedaan. Wij, de media. Als ik zie hoeveel vrienden en kennissen vandaag nog snel iets willen gaan drinken of eten, "om de horeca te steunen" ... We hebben jullie niet duidelijk genoeg gemaakt hoe ernstig corona is. Dat spijt me enorm. Want corona is dodelijk ernstig", schreef Sam De Bruyn.

De radiopresentator kan maar niet begrijpen dat zoveel mensen tegen de richtlijnen van experts en de regering ingaan. "De állerbeste manier om de horeca te steunen, is NIET door vandaag nog te gaan zuipen of eten. WEL door gewoon thuis te blijven. Dat is namelijk de enige manier om de corona-crisis sneller weg en de horeca opnieuw open te krijgen”, klonk het.

“Dus: Ja, je mag nog op café en restaurant vandaag. Maar NEEN, het is niet slim om dat te doen. Het virus wacht niet tot vanavond middernacht om toe te slaan. Het wacht niet op een regel van de overheid. Het blijft nonstop slachtoffers maken. Enkel door contact zoveel mogelijk te vermijden, kan het gestopt worden. Enkel door ons allemaal, kan het gestopt worden. Niet door de politiek. Maar door jou! Wees dus slimmer dan de regels. Wees strenger dan de voorschriften. Als je't niet voor jezelf doet, dan voor de mensen die je graag ziet", besloot De Bruyn.

Meer nieuws

Meer nieuws

.