VTM

VTM hakt drastische knoop door: Er komt geen nieuw seizoen meer van dit populair programma

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Medialaan
VTM heeft een drastische knoop doorgehakt. Even leek er interesse voor een derde seizoen, maar nu is er een definitieve beslissing genomen: het tweede seizoen van ‘De luizenmoeder’ is ook het laatste. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

De aflevering van afgelopen woensdag van ‘De luizenmoeder’, waarin het pensioen werd gevierd van juf Chantal, is meteen ook de allerlaatste geweest. Er komt namelijk geen derde seizoen van de komische reeks over het wel en wee van basisschool De Akker. Dat meldt Het Nieuwsblad.

De luizenmoeder was een remake van de gelijknamige Nederlandse reeks. Die was bij onze noorderburen een schot in de roos. Ook de Vlaamse versie, met Lynn Van Royen in de hoofdrol, startte sterk met meer dan een miljoen kijkers, maar het voorbije seizoen kenden de cijfers een kleine daling.

Volgens VTM hebben de kijkcijfers geen rol gespeeld bij de beslissing om de reeks stop te zetten. “De luizenmoeder was zelfs één van de toppers van ons voorjaar”, klinkt het bij de zender. “Maar aangezien er in Nederland geen derde seizoen werd gemaakt, waren er sowieso geen scenario’s meer voorhanden. Af en toe werkten we met eigen Vlaamse scenario’s, maar we hebben beslist om geen volledig eigen derde seizoen op poten te zetten.”

Hoofdrolspeelster Lynn Van Royen heeft op Instagram al afscheid genomen van de reeks en haar collega's: ‘Dat was het dan, dank voor alles. 2 fijne, intense en mooie zomers aan overgehouden en prachtige mensen leren kennen. Bye Hannah, met een H, enfin 2 eigenlijk, vanvoor en vanachter.’