Laura Tesoro is er nu ook het slachtoffer van: “En dat zal helaas nooit stoppen”

bron: TV Familie
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Laura Tesoro wordt op de sociale media hard aangepakt door haar rol als jurylid in The Voice Kids. Terwijl Sean Dhondt gespaard lijkt te blijven door de kijker, krijgt Laura heel wat giftige commentaar over zich heen. En dan vooral van andere vrouwen. Ook andere sterke vrouwen zoals Natalia en Nathalie Meskens waren daar in het verleden het slachtoffer van.

Volgens psychologe Roos Woltering heeft dit veel met onzekerheid van vrouwen te maken. “Vrouwen roddelen meer over iemand die hen onzeker maakt dan over iemand die hen imponeert. Achter de rug praten is voor vrouwen een soort van strijdwapen. Het is eigen aan hun XX-chromosomen. Mannen roddelen ook, maar gaan vaker directer in conflict als iets hen niet zint. Vrouwen proberen samen te spannen en al roddelend af te rekenen met figuren die hen een onzeker gevoel geven”, klinkt het.

“Vaak draait het ook om bevestiging zoeken”, aldus nog Roos Woltering. “Vrouwen posten geregeld hatelijke opmerkingen om steun te zoeken. Als ze merken dat ook andere dames er op dezelfde manier over denken, dan helpt dat om hun eigen twijfels te verdrijven. Dat is iets wat nooit uit de natuur van vrouwen zal verdwijnen.”

En dus zullen Laura en co daar in de toekomst nog mee geconfronteerd worden. “Dit zal inderdaad helaas nooit stoppen”, bevestigt de psychologe. “Sterke vrouwelijke persoonlijkheden zullen altijd meer geviseerd worden door andere vrouwen.”