Frank Deboosere heeft goed nieuws voor de komende dagen: “Maar dan wordt het opnieuw frisser”
Frank Deboosere heeft goed nieuws voor de komende dagen: “Maar dan wordt het opnieuw frisser”
Foto: Photonews

Komende nacht krijgen we eerst heel brede opklaringen. Daarna komen er wat wolken, maar het blijft droog. De minima liggen rond 5 graden. De voorspellingen voor de komende dagen zien er niet slecht uit. We krijgen langere droge periodes. Dat zei Frank Deboosere donderdag bij Radio 2.

"Vrijdag wordt een wisselvallige dag. We krijgen zeker de zon te zien, maar daarna is een voorjaarsbui mogelijk, en eventueel een donderslag of wat korrelhagel. De wind is zeker de eerste uren van de dag nog goed voelbaar. Het wordt 10 of 11 graden. In de nacht van vrijdag op zaterdag wordt het koud, met minima rond het vriespunt. Zaterdagochtend is er op veel plaatsen kans op grondvorst."

"Zaterdag beginnen we met zonneschijn. In de loop van de namiddag komt er wat meer bewolking, zeker in het westen van het land. Een plaatselijk buitje is mogelijk, maar op de meeste plaatsen blijft het zaterdag droog. Het wordt een graad of 10. Zondag krijgen we opnieuw opklaringen. Dan halen we 12 tot 14 graden."

"Maandag moeten we nog eventjes op de tanden bijten door een regenzone die voorbij komt, bij 12 graden. Dinsdag zien we in de loop van de dag almaar meer zonneschijn. We halen dan 14 graden. Woensdag halen we zelfs 15 graden. Het tweede deel van de week is nog wat onzeker, maar waarschijnlijk zou de wind dan opnieuw draaien naar het noorden. We zouden dan wel brede opklaringen krijgen, maar het zou dan opnieuw frisser kunnen worden. Het zou dan niet veel meer dan 10 graden worden."

Meer nieuws

Meer nieuws

.