Frank Deboosere voorspelt eerste lenteweer: “16 graden en zonnig”
Frank Deboosere voorspelt eerste lenteweer: “16 graden en zonnig”
Foto: Photonews

Vannacht blijft het stevig doorwaaien, met rukwinden tot 75 kilometer per uur. In Vlaanderen blijft het grotendeels droog. Het wordt erg zacht, met een minimumtemperatuur van 8 of 9 graden. De komende dagen moeten we nog even op de tanden bijten, maar volgende week kunnen we genieten van het eerste lenteweer. Dat voorspelde Frank Deboosere woensdagmiddag bij Radio 2.

"Donderdag komt in de loop van de dag de zon erdoor. De kans op regen wordt kleiner. We krijgen een maximumtemperatuur rond 10 graden. Er staat nog altijd veel wind, met rukwinden tot 75 kilometer per uur. Vrijdag wordt een kwakkeldag. We krijgen een paar voorjaarsbuien, maar ook enkele langere droge periodes. Een lokale donderslag is mogelijk. Er is nog altijd wind, bij een graad of 10. Dat zijn normale temperaturen voor midden maart."

"Daarna ziet het er niet slecht uit. Het weekend is een overgangsperiode. Zaterdag zijn er nog veel wolken en valt er misschien een spatje regen. Het is tijdelijk wat rustiger, en dat bij 11 graden. zondag krijgen we, zeker in de voormiddag, de zon te zien. In de namiddag neemt de bewolking toe. Er is dan opnieuw vrij veel wind, bij 13 graden."

"Vanaf maandag hebben we het gehad met de regen. Maandag valt er misschien nog een lokale bui, maar zeker na de middag krijgen we brede opklaringen bij 12 graden. Dinsdag is het droog en vrij zonnig, en wordt het opnieuw 12 graden. En als de laatste weerkaarten juist zijn, krijgen we midden volgende week lentekriebels. Dan wordt het 16 graden en zonnig.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.