Echt niet fijn wat Mathieu Carpentier onlangs heeft meegemaakt in het ziekenhuis: “Toen was ik heel kwaad, ja”
Echt niet fijn wat Mathieu Carpentier onlangs heeft meegemaakt in het ziekenhuis: “Toen was ik heel kwaad, ja”
Foto: VRT/Thuis

Mathieu Carpentier vertoefde als Joren in Thuis vaak in zwembad. De laatste tijd is het heel wat minder met sporten omdat de acteur zich geblesseerd heeft. Hij vertelt erover in Primo.

“Ik reed een paar maanden geleden hier in Brussel met mijn fiets rond, en mijn voet is achter mijn pedaal blijven steken. Gevolg: voet gebroken en kruisbanden van mijn knie gescheurd. Maar die knie, dat hebben ze pas veel later gezien in het ziekenhuis. Mijn voet hadden ze in het gips gestoken maar telkens ik op controle ging, zei ik dat ik enorme pijn in mijn knie had. ‘Och dat is niks’ zeiden ze altijd. Tot ze zagen dat mijn voorste kruisband af was en mijn binnenste én buitenste meniscus gescheurd was. Toen was ik echt kwaad”, vertelt Mathieu Carpentier in Primo.

“Maar goed, ik snap dat ergens ook wel. Die ziekenhuizen hebben zoveel werk. Ik heb gewoon pech gehad. Maar goed, ik had er al lang vanaf kunnen zijn. Nu heb ik drie maanden langer dan nodig was geweest met pijn rondgelopen. Ik had vroeger kunnen geopereerd zijn. Nu was het september, terwijl het in juni al gebeurd had kunnen zijn.”

"Het is trouwens nog altijd niet voorbij. Ik moet nog verschillende dagen per week naar de kinesist. Die revalidatie duurt echt lang.” De blessure heeft maar een kleine invloed gehad op zijn werk bij Thuis. “De scenaristen hebben er handig een mouw aan weten te passen. Jasper, de stiefvader van Viv, heeft mijn knie kapot mogen sjotten. Dat was anders niet gebeurd”, lacht Mathieu.

Meer nieuws

Meer nieuws

.