Sandrine André heeft duidelijke boodschap voor vrouw van Kürt Rogiers: “Ik ga je man niet afpakken”
Sandrine André heeft duidelijke boodschap voor vrouw van Kürt Rogiers: “Ik ga je man niet afpakken”
Foto: Medialaan

2020 is een bijzonder jaar voor Kürt Rogiers en Sandrine Andre. De acteurs vieren hun twintigjarige jubileum als tv-koppel: van Merel en Sneyers in Wittekerke over Britt en Alexander in Sara tot powerkoppel Veronique en Lars in Familie.

In Story vertellen Kürt Rogiers en Sandrine André dat ze elkaar na twintig jaar samenwerking door en door kennen. “Ik voel Sandrine heel snel aan”, zegt Kürt. “In de studio’s van Familie liggen onze loges pal naast elkaar. “Weet je dat ik al veel kan afleiden uit de manier waarop ze komt aanlopen? Als ze goedgezind is, steekt ze haar hoofd al eens binnen. Heeft ze last van stress, dan wandelt ze gewoon door. En als ze een zware stap heet, ga ik voorzichtig aankloppen om te horen wat er scheelt.”

Sandrine voelt Kürt op haar beurt ook goed aan. “Soms zie ik dat het hem wat minder goed afgaat, maar ik weet dat hij niet altijd de nood heeft om erover te vertellen. Dan laat ik hem ook met rust. Acteren is sowieso een soort therapie die dingen waarmee je worstelt helpt verwerken.”

Twintig jaar lang een koppel spelen, het schept duidelijk een connectie. “Ik geloof dat acteurs elkaar kunnen vinden”, aldus Kürt. “Denk maar aan koningskoppels als Jo De Meyere en Chris Lomme of Leonardo DiCaprio en Kate Winslet. Dat matcht gewoon, net als Sandrine en ik.”

Geen kans op vonken

Toch is er in het echte leven geen kans op vonken tussen Kürt en Sandrine. “Sandrine en ik komen professioneel goed overeen, maar we zouden nooit partners kunnen zijn. Wel vrienden. Het zou ook heel raar zijn om na twintig jaar plots vlinders in mijn buik te krijgen voor Sandrine. Ik kan me dat echt niet voorstellen.”

Hun partners kunnen op beide oren slapen. “Vrij snel nadat we collega’s werden, hebben Kürt en ik onze partners aan elkaar voorgesteld, om een soort vertrouwensband te ontwikkelen”, vertelt Sandrine. “Toen heb ik Els recht in de ogen gekeken met de boodschap: ‘Het laatste wat ik ga proberen, is je man afpakken.’ Dat was mijn manier om haar te tonen dat ik absoluut ongevaarlijk ben.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.