Prins Harry gaat openhartige confrontatie aan met zijn grootmoeder de Queen: "Het doet haar veel pijn"
Prins Harry gaat openhartige confrontatie aan met zijn grootmoeder de Queen: "Het doet haar veel pijn"
Foto: Photonews

Maandag zien we prins Harry en zijn vrouw Meghan Markle voor het laatst aan het werk als leden van de Britse koninklijke familie. Daarna ruilen ze hun leven als royals in voor een privébestaan in Canada. Steeds meer intimi en waarnemers vrezen echter dat Harry daar spijt van zal krijgen.

Ook koningin Elizabeth lijkt erop te anticiperen dat haar kleinzoon Harry zich deze drastische beslissing nog zal beklagen. Ze zou afgelopen hem afgelopen zondag onder vier ogen op het hart gedrukt hebben “dat hij heel erg geliefd is en altijd opnieuw welkom is”.

Harry is momenteel zijn 'afscheidstoer' aan het doen en deze week heeft Meghan hem vervoegd, maar vóór haar komst is de prins de naar verluidt zeer openhartige confrontatie met zijn grootmoeder aangegaan. Vorige zondag wandelde Harry van Frogmore Cottage naar het kasteel van Windsor, het weekendverblijf van Elizabeth. Daar hebben de twee voor het eerst sinds de 'Megxit' van gedachten gewisseld.

"De Queen had veel dat ze aan Harry kwijt wilde en dit was de ideale gelegenheid voor beiden om hun mening op tafel te gooien. Toen Harry en Meghan aankondigden dat ze weg wilden, gebeurde dat allemaal heel snel en was het erg stresserend voor iedereen", vertelde een insider afgelopen week aan Vanity Fair. "Zondag was de eerste keer dat de Queen de gelegenheid had om onder vier ogen met Harry te praten en echt te weten te komen wat hij nu van plan is."

Als familiemens heeft de koningin hem laten weten dat de deur wagenwijd openstaat. Ook omdat het haar pijn doet dat ze haar achterkleinkind Archie nauwelijks te zien krijgt. Het tien maanden oude zoontje van Harry en Meghan is ook nu in Canada achtergebleven bij een nanny en de beste vriendin van Meghan. Volgens de krant The Times is de Queen teleurgesteld dat ze Archie al maanden moet missen.

Meer nieuws

Meer nieuws

.