Zware periode in het leven van Dorien Reynaert: “Haar hart lag zeven uur stil”
Zware periode in het leven van Dorien Reynaert: “Haar hart lag zeven uur stil”
Foto: Medialaan

Actrice Dorien Reynaert geeft deze week in Story een interview, samen met haar moeder Nadine en haar oma Cora. Daarin vertelt haar moeder dat Dorien in het begin van haar leven met ernstige gezondheidsproblemen sukkelde.

“Ze is de eerste drie jaar van haar leven veel ziek geweest. Ze is geboren met drie afwijkingen aan het hart, haar rechterhartklep was vernauwd. Daardoor kreeg ze ook vijf longontstekingen”, vertelt Nadine over de gezondheidsproblemen van haar dochter Dorien Reynaert. “Normaal zou ze pas op haar zesde geopereerd worden, maar omdat ze zo vaak ziek was, stond ik erop dat die ingreep sneller plaatsvond. Nadien was ze genezen.” Dat was voor haar als moeder een hele zware periode. “Vooral die operatie. Doriens hart lag zeven uur stil. Al die tijd heb ik zitten wenen, ook al geloofde ik dat het goed zou komen.”

“Ik heb er zelfs niets aan overgehouden”, pikt Dorien in. “Misschien is mijn grove motoriek wel wat achtergebleven omdat ik pas later heb leren kruipen en stappen. Daardoor zal ik nooit een topsporter worden. Ik mag ook geen tatoeages of piercings hebben, want als die ontsteken, zou ik een bloedvergiftiging kunnen oplopen.”

Dorien heeft ook een litteken ter hoogte van haar hart. “Dat stoorde me vooral in mijn puberteit. Als ik een bikini droeg, vroegen alle jongens: ‘Wat is dat?’. Nu trek ik me dat niet meer aan. De kans dat mijn kind later dezelfde afwijking heeft, is trouwens maar drie procent.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.