Zeer bijzondere kandidate vanavond in ‘The Voice Kids’: “Dankzij mijn ziekte ontdekten we mijn mooie stem”
Zeer bijzondere kandidate vanavond in ‘The Voice Kids’: “Dankzij mijn ziekte ontdekten we mijn mooie stem”
Foto: VTM - The Voice Kids

Vanavond staat er een bijzondere kandidate op het podium in The Voice kids. De veertienjarige Yasmina Elayane uit Diest die lijdt aan alopecia, een ziekte die zorgt voor ernstige haaruitval. In Het Nieuwsblad vertelt ze dat ze zonder haar ziekte haar mooie stem nooit had ontdekt.

Door de ziekte is Yasmina's haar uitgevallen, en ook haar wimpers en wenkbrauwen zijn verdwenen. “Mijn haar viel geleidelijk aan uit. Als ik wakker werd, vond ik soms een plukje haar”, zegt ze in Het Nieuwsblad. Ze probeerde verschillende behandelingen, maar niets hielp. “Ik ben intussen zo'n zes jaar helemaal kaal. Nu draag ik een pruik. Dat is het enige dat ik er nog tegen kan doen.”

Toen ze de diagnose nog maar pas had gekregen, durfde Yasmina niet meer buiten te komen. “In het begin van mijn ziekte bleef ik vaak thuis bij mijn familie. Ik had niet veel vrienden, op school en op straat staarde iedereen me aan. Ik werd er erg onzeker van.” Yasmina besloot de hobby van haar moeder over te nemen, zij is ook zangeres. “Ik ben samen met haar beginnen te zingen. Zo ontdekten we dat ik een mooie stem heb.”

Zonder alopecia had ze dus misschien nooit aan The voice kids deelgenomen. “Muziek betekent erg veel voor me, het is een uitlaatklep. Voor haar auditie in The voice kids koos ze voor Do I wanna know van Arctic Monkeys. Door haar deelname aan het tv-programma kreeg ze heel wat zelfvertrouwen. “ The voice kids is een heel positieve ervaring. Ik was onder de indruk van de studio met al die lichten en de camera's. De ploeg achter de schermen, de coaches: iedereen was er zo lief.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.