Sven Nys geschrokken van zijn zoon Thibau: “Die uitspraak had ik echt nooit durven doen!”
Sven Nys geschrokken van zijn zoon Thibau: “Die uitspraak had ik echt nooit durven doen!”
Foto: Photonews

Sven Nys en zijn zoon Thibau Nys waren donderdagavond allebei te gast in ‘Vandaag’ op Eén. Daar spraken ze over hun relatie als vader en zoon. Thibau werd onlangs wereldkampioenen bij de junioren in het veld, iets wat zijn papa Sven hem niet kon voordoen.

Over Thibau Nys zeggen ze weleens dat hij een nog grotere ‘killer’ is dan zijn vader, iets waar Thibau zich wel in kan vinden. “Dat kan misschien wel waar zijn. Ik denk dat ik op dat vlak wel een beetje voorsta op wat hij kon op zijn leeftijd”, aldus Thibau. “Dat is natuurlijk geen garantie om het later te maken in de sport, maar ik denk wel dat ik iets koeler ben dan mijn vader.”

Sven legt op zijn beurt uit waarin vader en zoon duidelijk verschillen. “Ik kan mij nog heel goed herinneren dat hij bij één van de eerste Belgische kampioenschappen waar hij mee favoriet was, letterlijk zei: ‘Ik ben hier voor maar één ding, en dat is om die Belgische titel te pakken. Al de rest, daar ben ik nu niet mee bezig.’ Toen dacht ik: ‘Is dit niet wat de lat te hoog leggen? Ik had die uitspraak echt nooit durven doen op zijn leeftijd! Hij is echt vastberaden.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.