Ongerustheid rond Britse prins Philip neemt toe: “Hij zal niet lang meer bij ons zijn”
Ongerustheid rond Britse prins Philip neemt toe: “Hij zal niet lang meer bij ons zijn”
Foto: Photonews

De ongerustheid rond de gezondheid van de Britse prins Philip neemt toe. Vooral het feit dat hij al enige tijd niet meer in het openbaar werd gezien, baart velen zorgen.

Eind vorig jaar werd de Britse prins Philip (98) kort opgenomen in het ziekenhuis. Sindsdien neemt de ongerustheid over zijn gezondheidstoestand fel toe. Volgens Buckingham Palace was er bij Philips ziekenhuisopname eind vorig jaar geen reden tot paniek en werd hij toen enkel behandeld voor een al bestaand medisch probleem. “Als je zijn leeftijd bereikt, werken dingen niet zo goed meer. Er wordt goed voor hem gezorgd in het hospitaal”, zei z’n zoon Charles toen tegen verslaggevers.

Maar het feit dat de echtgenoot van koningin Elizabeth zich dit jaar nog niet in het openbaar heeft laten zien, vinden velen geen goed teken. Volgens Dickie Arbiter, de voormalige woordvoerder van koningin Elizabeth, is de situatie alarmerend. “Hij wordt in juni 99, hij zal niet lang meer bij ons zijn”, vertelt de man in een interview.

Hij is er niet over te spreken dat Harry en Meghan hun zoontje Archie in Canada gelaten hebben tijdens hun afscheidstournee door het Verenigd Koninkrijk. “Ik geloof dat ze hem hadden moeten meenemen”, zegt Arbiter. “Archie moet tenslotte zijn familie ontmoeten. Prins Philip lag op Kerstmis vorig jaar in het ziekenhuis en hij zag er behoorlijk zwak uit toen hij naar buiten kwam. Het zou kunnen dat de kleine z’n overgrootvader nooit meer zal zien.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.