Ann Van Elsen openhartig over haar grote verdriet: “Mijn hart heeft letterlijk op breken gestaan”
Ann Van Elsen openhartig over haar grote verdriet: “Mijn hart heeft letterlijk op breken gestaan”
Foto: Instagram

Ann Van Elsen heeft met ‘Blend’ een boek geschreven over de chaos en de schoonheid van haar nieuw samengesteld gezin én de lessen van haar echtscheiding. In Het Laatste Nieuws vertelt Ann dat ze na haar scheiding door een rouwproces ging.

In 2008 trouwde gewezen Miss België Ann Van Elsen met toenmalig profvoetballer Gunter Van Handenhoven. Ze krijgen een dochter June (nu 10). Vier jaar later is hun huwelijk voorbij. Na overspel van Gunter probeert het koppel eerst nog de meubels te redden. Vooral Ann wil niet opgeven. Uiteindelijk trekt Gunter er een streep onder. In Het Laatste Nieuws vertelt Ann over de moeilijke periode na haar scheiding.

“Een huwelijk betekende voor mij letterlijk 'in goede en slechte dagen tot de dood ons scheidt'. Maar op een dag was het dus op. En hoewel ik het al een tijd voelde aankomen, kwam die beslissing als een shock. En vond ik het moeilijk om het te aanvaarden. De scheiding van mijn ouders had me in een reflex doen schieten van 'ik moet vechten, until the end'. Ik vocht zelfs harder dan goed voor me was. In die zin heeft Gunter me geholpen", vertelt Ann.

"Ik wil mijn eerste huwelijk niet als negatief bestempelen omdat het is afgelopen. Als een scheiding vers is, heb je het even nodig om kwaad te zijn. Dat is makkelijker. Want in boosheid redeneer je 'het is beter zo', in verdriet denk je 'ik wil hem terug'." Ann ging na haar scheiding door een rouwproces. “Er was niemand dood, maar er was wel iéts gestorven: mijn ideaalbeeld. Mijn naïviteit. Elke keer als ik naar June keek, zag ik de vrucht van een gebroken huwelijk. En dan kraakte ik.”

Ann heeft ook medicatie nodig gehad. "Mijn hart heeft letterlijk op breken gestaan”, zegt ze. “Op een avond kreeg ik hartkloppingen en begon ik te hyperventileren. Mijn huisdokter sprak van een tekort aan serotonine. Ik had een dubbel gevoel bij antidepressiva, maar ik heb me toen toch overgegeven. Het ging niet anders. Die pillen werken, maar ze zetten mijn verwerking 'on hold': de pijn wordt weggestoken maar is niet weg."

Meer nieuws

Meer nieuws

.