Na nieuwe vermoedens van seksueel misbruik van minderjarigen: “Prins Andrew probeerde zelfmoord te plegen”
Na nieuwe vermoedens van seksueel misbruik van minderjarigen: “Prins Andrew probeerde zelfmoord te plegen”
Foto: Photonews

Er zijn opnieuw vermoedens dat prins Andrew betrokken is bij het seksueel misbruik van minderjarige meisjes. Volgens bronnen aan het paleis zit de prins moreel zo aan de grond, dat hij zelfmoord probeerde te plegen. Dat schrijft Primo.

Prins Andrew zou onlangs geprobeerd hebben om uit het leven te stappen. Dat schrijft het weekblad Primo. Een lijfwacht zou de prins in een kamer op de grond hebben gevonden, met het schuim op de lippen. Vlakbij lagen lege verpakkingen van slaappillen. Het medisch team dat werd ingeschakeld, pompte meteen prins Andrew maag leeg. Volgens de bronnen zou het maar een haar hebben gescheeld, of de prins zou overleden zijn.

Aan de basis van deze wanhoopsdaad liggen de beschuldigingen aan het adres van de prins: hij wordt ervan beschuldigd seksueel misbruik te hebben gemaakt van meisjes die hem ter beschikking werden gesteld door de Amerikaanse financierde Jeffrey Epstein. Die laatste pleegde na zijn tweede arrestatie in augustus vorig jaar zelfmoord, maar velen vermoeden dat hij werd vermoord om andere vooraanstaande figuren uit de wind te zetten.

De openbare aanklager zet de zaak echter voort en brengt prins Andrew nu ook in verband met de Canadese modekoning Peter Nygard, die ook een voorliefde lijkt te hebben voor wel heel jonge meisjes. Tien meisjes dienden klacht in tegen hem wegens verkrachting. Dat prins Andrew ook met deze man bevriend was, brengt de prins nog meer in opspraak.

Daarbij zou koningin Elizabeth ook razend zijn op haar zoon omdat hij elke samenwerking met het Amerikaanse gerecht weigert. Wellicht zag de prins voor zijn problemen geen andere uitweg meer. “Misschien moet hij eindelijk maar eens alles bekennen”, zegt een vroegere vriend.

Meer nieuws

Meer nieuws

.