Brenda uit ‘Down The Road’ is het beu: “Als de mensen dat blijven doen, word ik helemaal gek!”
Brenda uit ‘Down The Road’ is het beu: “Als de mensen dat blijven doen, word ik helemaal gek!”
Foto: Photonews

Brenda (27) uit ‘Down The Road’ is ongetwijfeld de vurigste deelnemer van dit seizoen. Ze dopt liefst haar eigen boontjes, en voelt zich oud en wijs genoeg om eindelijk zelfstandig te gaan wonen. "Ik heb niet graag dat mama mijn handje vasthoudt”, zegt ze in Dag Allemaal.

De ‘Down The Road’-reis was voor Brenda soms heftig. Ze moest op verschillende momenten haar angsten overwinnen. En dat deed ze met een goede reden: om zich te bewijzen aan haar mama. “Omdat mama altijd zegt: ‘Alleen wonen is te moeilijk voor je.’ Ze houdt mijn handje vast, maar zo kan ik het toch nooit leren. Als de mensen dat nog blijven doen als ik dertig ben, word ik helemaal gek!”, zegt Brenda in Dag Allemaal.

Brenda wil duidelijk losbreken. “Wees maar zeker! Lekker mijn eigen ding doen! Mijn plusvader bemoeit zich ook met de jongens die ik zie, maar dat moet niet. Het is zijn liefdesleven niet, hé. Maar dankzij zijn hulp ben ik ook wel de persoon geworden die ik nu ben. Mensen met het syndroom van Down worden dikwijls betutteld.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.