Faroek Özgunez na zijn verblijf in de gevangenis: “Hadden ze dat gevonden, was het nog erger geweest”
PMN
Faroek Özgunez na zijn verblijf in de gevangenis: “Hadden ze dat gevonden, was het nog erger geweest”
Foto: Medialaan

Het was even schrikken toen er het bericht kwam dat Faroek Özgünez werd opgepakt in Ivoorkust. De journalist van VTM-Nieuws werd zelfs naar de gevangenis gebracht.

Faroek Özgünez was naar Ivoorkust getrokken om er samen met zijn collega Marieke Lust verslag uit te brengen van de uitlevering van het Duivelskoppel Hilde Van Acker (56) en Jean-Claude Lacote (53). Ze zijn er veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor de moord op een Britse zakenman in 1996.

Toen Faroek ging filmen aan de gevangenis waar het koppel toen nog verbleef, werden ze aangesproken door het Ivoriaanse leger. “We werden plotseling omsingeld door militairen”, legt de journalist uit in Dag Allemaal. “Mijn collega Marieke hield hen aan de praat en ik stuurde wat we gefilmd hadden nog snel via Whatsapp door naar de redactie. Ik dacht dat ze zouden vragen om de beelden te wisselen, maar we werden meegenomen naar de gevangenis.”

Urenlang werden ze ondervraagd. “In mijn ogen hadden wij niets verkeerds gedaan”, bedenkt Faroek zich. “Ik was alleen bang dat ze de kleine verborgen camera in mijn zak zouden vinden. Dan waren de poppen zeker aan het dansen gegaan. Maar dat is dus niet gebeurd.”

Na drie uur kon Faroek contact opnemen met VTM. De zender heeft daarop meteen de ambassade in Ivoorkust op de hoogte gebracht. Na lang wachten werden de twee uiteindelijk vrijgelaten.

“Op een bepaald moment zaten wij in dezelfde ruimte als het Duivelskoppel. Zo hebben we bewegende beelden van hen kunnen nemen. Die zeven uur waren het mij wel waard", besluit Faroek.

Meer nieuws

Meer nieuws

.