Dieter Coppens: “Ik begrijp de reacties niet, dat is het enige wat Anuna De Wever en Greta Thunberg vragen”
PMN
Dieter Coppens: “Ik begrijp de reacties niet, dat is het enige wat Anuna De Wever en Greta Thunberg vragen”
Foto: Photonews

Ook dit seizoen van ‘Down The Road’ liggen de kijkers weer erg hoog. Het zal Dieter Coppens veel plezier doen.

Dieter Coppens heeft met Suzy (15), Lou (13) en Francis (11) drie tieners in huis rondlopen. “Ze zijn zo opgevoed en zijn dus wel wat gewoon van hun ouders. We sleuren hen ook niet elk jaar mee op berghuttentocht, hé. Vorig jaar zijn we gaan surfen in Portugal. Met een hele uitleg over de oceaan als ecosysteem, ook interessant”, reageert Dieter in Het Laatste Nieuws.

"Soms laat ik hen ook gerust. Toen een wolf hier in de buurt enkele schapen had doodgebeten, zijn mijn broer en ik meteen in onze wagen gesprongen. Om hem te gaan spotten met een nachtkijker. Mijn kinderen bleven rustig in de zetel zitten. Als mijn vader mij vroeger gezegd zou hebben dat we een wolf gingen zoeken, was ik niet te houden geweest."

"Aan de andere kant: Suzy is al gaan spijbelen voor het klimaat en je kunt niet geloven hoe fier ik was, toen ze me dat vertelde. Voor mij het bewijs dat mijn dochter, net als Greta en Anuna, geen doemdenker is. Ik begrijp de negatieve reacties op die meisjes niet goed. Al wat ze vragen is: 'Mannekes, kan er alstublieft een beleid komen?' Meer niet."

Meer nieuws

Meer nieuws

.