Roel Vanderstukken kan het gewoon niet: “Dat heeft mijn vrouw ook altijd met de kinderen moeten doen"
PMN
Roel Vanderstukken kan het gewoon niet: “Dat heeft mijn vrouw ook altijd met de kinderen moeten doen"
Foto: Medialaan

Roel Vanderstukken speelt in Familie de rol van Benny. De acteur blijft in het echte leven bewust meer thuis.

“In het weekend ben ik gewoon heel graag thuis. Naar Plopsaland of de kermis gaan, dat is altijd voor mama geweest. Ik kan dat gewoon niet. Ik heb het een paar keren gedaan, maar ik ben toen heel kwaad geworden op de mensen”, vertelt Roel Vanderstukken in Primo.

“Omdat ik toen met mijn kinderen bezig wilde zijn. Ramses was nog klein en ik wou hem niet uit het oog verliezen, maar de mensen die me aanspraken zagen dat niet. Kijk, alles begint met een gesprek. Een dialoog. Ook al zijn dat maar vier woorden.”

Neen
“En als op hun vraag om eens voor een foto te poseren, een ‘neen’ volgt, dan wil ik ook dat ze dat respecteren. Of dat ze gewoon eventjes geduld uitoefenen zodat ik kan uitleggen waarom het niet uitkomt op dat moment. Omdat ik mijn zoontje niet uit het oog wil verliezen.”

Foto
“Als ze dat begrijpen, dan komen we er wel uit en krijgen ze hun foto wel. Maar als ze daar niet toe bereid zijn, word ik kwaad. Daarom vermijd ik drukke plaatsen. Niemand heeft daar iets aan, en mijn kinderen al zeker niet. Als mensen vriendelijk zijn kan er heel veel. Zijn ze niet vriendelijk, gaat de deur dicht. Grenzen afbakenen, dat is belangrijk.”

Hard
“Dat komt misschien hard over, maar dat moet je doen, als je voor je eigen geluk instaat. En binnen die afgebakende ruimte, zijn er wel mogelijkheden. Hoe breder je kader, hoe meer rommel er binnenkomt. Dat moet je dus vermijden."

Meer nieuws

Meer nieuws

.